Amicul Vlad a avut o scurta vacanta pe care si-a petrecut-o impreuna cu… stiu eu cine, la munte, la Busteni. Si cum ar fi putut el sa treaca prin Bucuresti fara sa dea pe la ‘mnealui? Revedere dupa aproape un an, povesti, planuri de viitor, bere… Ei, ca baietii… Numai ca, indragostit cum e, si-a uitat laptopul acasa iar eu, ca o gazda buna ce vreau sa cred ca sunt, ce puteam sa fac decat sa aman ce aveam de facut, niste urgente pentru firma copiilor, ceva in Photoshop, Corel, chestii de-astea, si sa-l las pe el sa se joace pe computerul meu, ca deh, o zi daca nu joaca Pro Evolution Soccer, Call of Duty: MW2 sau Assassin’s Creed: Brotherhood, e disperat, se zvarcoleste toata noaptea-n somn.

Probabil o sa ma bombane putin daca va vedea ce-am scris, dar auzi la el, ca ce, asta e computer? Ca de-abia se misca jocurile, ca daca aveam un Llano… Bine acuma, auzisem eu ceva despre Llano, un chip care integreaza un procesor si o unitate grafica, despre competitia dintre AMD si Intel in ceea ce priveste suprematia pe piata procesoarelor, dar m-a facut curios. Si inclin sa cred ca Vlad are dreptate. Pai daca as avea in vedere doar FPS (frames per second), Llano are un avantaj fata de Sandy Bridge de intre 31% si 121% in functie de jocurile pe care au fost testate, deci cu totul o alta cursivitate. Ca sa nu mai spun ca au fost testate un Llano la o frecventa de 1.8GHz si un Sandy Bridge la 2.0GHz. De asemeni, Llano este superior fata de Intel si in ceea ce priveste consumul redus de energie, ceea ce desigur, in cazul laptopurilor se traduce printr-o perioada de autonomie de pana la 10 ore.
Cat nu sunt eu de specialist dar sunt convins ca acest Llano isi spune cu prisosinta cuvantul si atunci cand vine vorba de filme sau alte aplicatii grafice, de ce nu, si asupra aplicatiilor de office sau Internet browsing, si cu siguranta Photoshopul si Corelul meu vor rula cu totul altfel.
Si cine stie, poate daca vrea cine stim noi, data viitoare cand o sa vina in Bucuresti, Vlad nu va mai fi nemultumit de felul cum se misca jocurile lui.

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 18
Sponsor: AMD. Punctaj obtinut: 83.