Au trecut cativa ani de cand mi-au facut cadou computerul pe care-l am. De unde la inceput obiectul se considera a fi unul superdotat, acum, de fiecare data cand este rugat sa deschida si el mai multe aplicatii odata, abia mai respira saracul. Normal, cerintele in domeniu cresc intr-o zi cat altele intr-un an. Drept urmare, tinand cont de faptul ca pentru mine bloggingul a devenit o adevarata pasiune, dar probabil, mai ales avand in vedere si ca atunci cand vine vorba de web design, de tabele de calcul, de grafica, de jocurile nepoteilor, tot la ‘mnealui apeleaza, copiii mei si-au propus sa-mi cumpere o jucarie noua, un notebook. Ca dac-ar fi dupa pensia mea…

S-au gandit asadar la un Asus K73SV, si asta in primul rand pentru ceea ce e in stare sa faca in raport cu ceea ce le spuneam eu ca mi-as dori. Si cum sa nu fie in stare sa faca?! Ia uitati-va un pic aici:

  • Procesor: Intel Core – i7-2630QM
  • Memorie: 8 GB – DDR3

Astea probabil ca sa nu mai pot sa ma plang ca abia se misca atunci cand au nevoie de ceva in Photoshop, in Corel, dar mai ales sa pot sa fac un milion de lucruri odata asa cum imi cer ei uneori.

  • Hard Disk: SATA II – 1.5 TB (2 x 750 GB)

Sa-mi ajunga, sa le tin toate dosarele, toate fisierele, filmele, pozele, muzica… ale lor si eventual si pe ale prietenilor.

  • Placa Video: nVidia GeForce GT 540M – 1GB DDR3

Fiindca normal, au avut grija sa-mi faca, nu unul ci trei nepoti si dragii de ei toata ziua, bunaziua, nu stiu decat: tataie ne lasi si pe noi sa ne jucam? Jocuri adevarate ca deh, au crescut, vor numai ultimele versiuni. Cred ca la scoala numai despre NFS, Mafia si FIFA vorbesc.

  • Display: 17.3 inch – 1600 x 900 pixeli

Sa nu stau sa bajbai, sa vad si eu ca omul.

Desigur, minunea de Asus K73SV, pentru ca efectiv mi se pare o minune sa am asa ceva, mai are ea multe: camera web, microfon incorporat, Blu Ray ROM 4x, sunet ALTEC Lansing, Bluetooth, Wireless, 4 mufe USB, dar cred ca cele de mai sus au fost cele mai importante criterii dupa care l-au ales.
Bine, cred c-au avut in vedere si sistemul IceCool, care are grija de mainile mele sa nu se-ncalzeasca, fiindca sigur voi sta toata ziua calare pe el, precum si tehnologia Palm Proof, care detecteaza atingerile neintentionate ale touchpad-ului prevenind astfel miscarea cursorului.

De retinut: pacat ca cel putin pana acum, doar s-au gandit sa-l cumpere si n-au si facut-o. Dar mai stii…

De pe campul de lupta BlogWars 2011 – Batalia nr. 1