Cum pensia aia medicala a lui era mica rau si cum adevarul e ca se si cam saturase de tocat frunze la caini, ce si-a propus ‘mnealui, sa incerce sa-si gaseasca ceva de lucru. A luat el ziarele, a cautat pe net, pana la urma cel mai interesant i s-a parut postul oferit de Oktal.ro, un magazin online de produse IT&C. Proba de lucru? O escapada in viitor de unde sa transmita cam cum va arata si cam de ce va fi in stare calculatorul viitorului. Fiidca nah, asta face Oktal, vrea sa fie totdeauna cu un pas inaintea concurentei. Si uite-l pe ‘mnealui cum in drumul sau spre anul 2050, nici n-apuca sa ajunga bine la destinatie, ca si ia legatura cu cei de la Oktal:

– Oktal, Oktal.ro, receptie.
– Da ‘mnealui, comunica.
– Nici n-am ajuns bine unde m-ati trimis, ma aflu cam prin anul 2025 intr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare si dezvoltare in domeniul computerelor si ceea ce am descoperit aici mi se pare ca intrece orice asteptari in domeniu. Imi continui drumul sau va spun despre ce e vorba?
– Comunica ‘mnealui, te ascultam.
– In primul rand trebuie sa stiti ca obiectul, ca si aspect, nu seamana deloc cu un calculator fiindca, imi spun cei de aici, poate avea diferite forme: de la o simpla coala de hartie care poate fi pliata si bagata in buzunar, pana la ceea ce pare a fi o bratara, un inel, asa ceva. N-are tastatura, n-are mouse. O sa incerc sa-l pornesc, dar mai intai trebuie sa vad de unde. Are un loc unde-mi arata sa pun degetul. Sa vedem… Nu stiu daca a pornit ca nu se aude nimic dar obiectul s-a desfacut in doua si in fata mea a aparut un fel de monitor si pe el o tastatura virtuala. Doamne, toate imaginile sunt 3D! Aha, de-aia mi-au dat ochelarii astia la intrare. Am sa tastez oktal.ro… Oau, deja vad magazinul! Si culmea, ma pot efectiv plimba prin el. Am inteles, sunt intr-o lume a hologramelor. Uite, il vad si pe seful la birou cum se uita la monitorul ala si asculta ce povestesc eu. Te vad si pe tine colega. Mama, ce fustita scurta ai! Poftim sefu’? Sa am grija cum vorbesc? Am inteles.
Sa povestesc mai departe. Incerc sa deschid cat mai multe aplicatii, sa vedem, duce? Una, doua, trei… zece… douazeci… Jucuri de-alea grele… Sa vedeti cum e sa-ti vajaie gloantele pe la urechi sau ce senzatie ai cand te izbesti cu masina de cine stie ce zid! Am cincizeci de ferestre deschise, bineinteles toate sub forma de holograme, si toate s-au deschis instant!
Ma receptionati, da?

Oktal, Octal.ro, receptie. Oktal, Oktal.ro, receptie…
Se pare ca nu-l mai receptionau. Sau or fi dat cu totii fuga sa pregateasca magazinul online pentru anii ce vin…

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 5
Sponsor: Oktal. Punctaj obtinut: 85.