Uite asa cum ne vedeti… am ajuns la finalul SuperBlog 2011. A fost usor? A fost greu? Nu stiu, probabil pentru unii a fost mai usor, pentru altii mai greu… Multi au abandonat. Eu unul m-am ambitionat sa-mi fac treaba pana la capat. Cat de bine am reusit? Cat au fost pe placul sponsorilor articolele mele? Nu stiu. Tot ce stiu este ca in acest moment, dupa jurizarea a 20 de probe ma aflu pe pozitia 12 din clasament. la egalitate de puncte cu locurile 10 si 11. Ce va fi la final, vom vedea. Nu-i asa, speranta moare ultima. Pana atunci insa, daca mi-e permis, as incerca sa-mi exprim cateva impresii si as indrazni, si cateva sugestii pentru editiile urmatoare.

Poate ca normal ar fi fost sa incep asa cum se obisnuieste, cu multumesc mamei, tatalui, copiilor, lupilor din curte, motanului, papagalului din colivie… Ei bine am sa zic doar atat: am mai invatat ceva si asta este merele meu castig. Cu siguranta voi mai lega si ceva prietenii – alt mare castig. Pana acum, apropo de participantii la SuperBlog, n-am comentat decat pe blogurile celor pe care ii cunosteam dinainte de competitie, tocmai pentru a nu influenta in niciun fel notele sponsorilor, in cazul in care acestia citesc si comentariile. Am remarcat insa niste oameni. Niste oameni zic si nu niste participanti, niste oameni cu care mi-ar face placere sa ma intalnesc la o bere, la un suc si poate cine stie, odata si odata…
Nu voi contesta clasamentul final si indiferent care va fi situatia, inca de pe acum ii felicit pe castigatori. Il felicit in special pe castigatorul marelui premiu. 2500 de dolari nu sunt de colea. Felicitari deci prietene, indiferent care vei fi acela! Ii felicit de asemenea pe toti cei implicati: organizatori, sponsori, parteneri media si bineinteles, pe participanti.
Bun, acum sa trecem la partea cu sugestiile si o voi lua pe capitole. Deci:

 • Organizatori: PCNews, SwissPlan.biz si RACK.
  Dupa umila mea parere, organizatorii ar trebui sa aiba un cuvant de spus. Raspunsuri la comentarii precum: nu stim, sa intrebam sponsorii, sponsorii decid, mi se par cu totul deplasate. Adica organizatorul ce face: ia din stanga si da in dreapta si invers? Si de unde stiu eu ca in cazul in care am depus o contestatie aceasta a fost vazuta de sponsor? Exista suficiente posibilitati pentru eliminarea suspiciunilor. Totul e sa se vrea. Nu, nu, ca eu n-am depus nicio contestatie, dar altii au facut-o si n-au primit inca niciun raspuns. Apropo: asa, ca chestie, dupa mine, plagiatorii ar putea fi exclusi din competitie si de organizatori, nu numai de sponsori.
  As propune de asemenea introducerea notelor preliminarii, urmand ca notele finale sa fie acordate abia dupa examinarea contestatiilor si publicarea raspunsurilor la acestea.
 • Sponsori: ASUS, Toyota, real,- Hypermarket, Autonom, >Oktal.ro, Borealy, Edimax, AMD si Aventuria.ro.
  In cazul sponsorilor propun ca pe viitor, asa cum participantii au un termen limita pentru publicarea articolelor, si acestia sa aiba un termen limita pentru jurizare. Consider ca sapte zile ar fi suficiente pentru acordarea notelor preliminarii, trei pentru examinarea si rezolvarea contestatiilor, deci dupa zece zile notele finale ar putea fi publicate.
  In cazul in care si pe viitor unul din criterii va fi creativitatea, se se explice pe larg ce se intelege prin aceasta si cam ce pondere din nota acordata o reprezinta. O idee poate ar fi ca in punctarea dupa criterii cum ar fi: creativitate, tehnic, aspect, posibilele beneficii aduse sponsorului, sa se detalieze nota acordata.
 • Parteneri: TVR – Zon@ IT, RadioLynx, Connect, Photo Magazine, 121.ro, MediaLOOK, PRwave, NH Hotels, MoneyWatch.ro, Obisnuit.eu si LexaVerzes.ro.
  1. Felicitari RadioLinx, felicitari Claudia Patrascu!
  2. Propun ca NH Hotels sa fie trecuti in randul sponsorilor. Macar pentru faptul ca vor gazdui Gala SuperBlog 2011, fapt ce va implica niste cheltuieli nicidecum de neluat in seama, ba poate, din contra.
  3. Restul? Poate la anul se vor implica mai mult.
 • Participanti: dupa mine, toti sunt SuperBloggeri si repet: felicitari tuturor!
  Sunt convins ca vor fi la fel de activi atat pe PCNews cat si pe pagina de Facebook a SuperBlog chiar si dupa incheierea competitiei. Felul cum unii dintre acestia gasesc de cuviinta sa comenteze, sa-si faca simtita prezenta si motivele pentru care o fac, nu-s problemele mele.

Cu riscul de a fi depasit limita de cuvinte admisa, urez tuturor sanatate, numai bine, succes in afaceri si fiindca tot se apropie Sarbatorile de iarna, Craciun fericit si un an nou 2012 asa cum isi doresc! La multi ani SuperBlog!

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 33
Sponsor: SwissPlan.biz. Punctaj obtinut: 100