Nu lasa sa treaca viata pe langa tine, traieste-o!
Nu stiu daca cei de la ASUS au avut in vedere aceasta pilda atunci cand au creat aceasta minune, nu numai a tehnologiei ci si a spiritului, aceasta opera de arta al carui nume parca te imbie la meditatie si in acelasi timp la viata, acesta filosofie iesita parca din toate tiparele, aceasta punere in practica a celor mai indraznete aspiratii ale simturilor omenesti, dar cu siguranta vor reusi, poate prea putin spus, sa schimbe modul de viata al oamenilor.

Zenbook, acest ultim ultrabook pe care ASUS l-a scos pe piata si care din 11 noiembrie este disponibil si in Romania, caci despre el este vorba, vine sa satisfaca pana si cele mai exigente si sofisticate cerinte, vine sa incante cele mai rafinate gusturi, vine sa ne schimbe felul in care gandim, felul in care traim.
Cuvintele sunt parca prea putine, parca nu reusesc sa redea cu fidelitate ceea ce simti atunci cand il vezi. Daca vrei ca viata ta sa capete un nou sens, raspunsul este unul singur: Zenbook. Dragoste le prima vedere este prea putin spus. Mi-e teama sa incerc o descriere, cuvintele mele am impresia ca ar atenua din farmecul sau, din sentimentele pe care le rascoleste. Am sa incerc totusi.
In primul rand ZenBook te capteaza cu aspectul sau. Construit din aluminiu si avand un design unic, cu finisaje de inalta clasa, in cercuri concentrice, iti incanta privirea si-ti da sentimentul de soliditate, de rezistenta ridicata. Avand o grosime intre numai 3mm la partea din fata si 9mm la partea din spate, se poate spune ca in acest moment este cel mai subtire laptop de pe piata.
Stralucirea display-urilor cu dimensiuni de 11,6 inch la versiunea UX21 si de 13,3 inch la versiunea UX31 este una iesita din comun.
Echipat cu un procesor Intel® Core™ i7-2677M la 1.8 GHz din a doua generație, placa video integrată Intel HD 3000, 4GB DDR3 RAM şi un SSD de 128GB, Bluetooth™ V4.0 și USB 3.0 si ingloband tehnologia USB Charger+ care folosește puterea portului USB 3.0 pentru reîncărcarea dispozitivelor portabile într-o fracțiune de timp din perioada necesară în mod normal, ZenBook UX31 are performante greu de egalat. Datorita sistemului audio Bang & Olufsen ICEpower, calitatea sunetului as putea spune ca este impecabila. O noutate cu care se prezinta ZenBook este si faptul ca atunci cand autonomia bateriei scade sub 5 procente, pentru a preveni pierderea de date, salveaza în mod automat fișierele în lucru.
Daca as avea o astfel de bijuterie? In primul rand cu siguranta as uita ca dupa o anumita varsta, una asa, cam ca a mea, zilele incep a fi numarate invers. Cu siguranta as avea un motiv in plus pentru a iesi in lume, lucru pe care de la o vreme, am cam inceput sa-l dau uitarii. Ca sa nu mai spun ca as avea un motiv in plus si sa-i fac in necaz unei anumite afectiuni, prietenii stiu ei care si nu vreau sa fac caz de asta. Daca as avea o astfel de bijuterie, probabil ca timpul, spatiul, viata, ar capata cu totul alte dimensiuni.

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 23
Sponsor: ASUS. Punctaj obtinut: 76.