Prietenul meu computerul, a inceput sa dea semne de oboseala si mi se pare normal. Office, Corel, Photoshop, aplicatii pe care le folosesc in mod frecvent au ajuns astazi la versiuni care cer tot mai multe resurse. De aceea, din pacate pentru el, cred ca a sosit momentul sa ne despartim.

Imi pare rau prietene, dar uite, hai sa-ti arat ceva:

  • procesor: Intel® Core™ i5
  • memorie: 8192 MB DDR
  • capacitate HDD: 640 GB
  • display: 15.6 inch
  • placa video: NNVIDIA™ GeForce™ GT 540M 2GB DDR3
  • audio: High Definition Audio
  • camera web: 0.3 MegaPixeli
  • porturi USB: 3 x USB 2.0
  • acumulator: Li-Ion cu 6 celule
  • greutate: 2.6 Kg

Ai ghicit, asa este, e un laptop, il cheama Asus K53SV-SX428D si spre el cred ca ma voi orienta. In primul rand pentru puterea incredibila de procesare datorata celor doua procesoare Intel® Core™ de generatia a doua optimizate pentru notebook-uri, pentru posibilitatile imbunatatite de multitasking CPU, fiindca asa cum stii, totdeauna cand ma apuc de ceva, intervine cineva care are nevoie urgent de altceva si nu o data sunt nevoit sa deschid simultan o multime de aplicatii. Totodata trebuie sa recunosti ca cei 8192 MB DDR ma vor scuti de asteptarile indelungate pe care mi le oferi tu atunci cand te rog frumos sa-mi deschizi cate un fisier in Corel sau in Photoshop, de exemplu.
Un alt motiv pentru care ma gandesc la Asus K53SV-SX428D este tehnologia IceCool care il mentine la o temperatura numai buna indiferent de cat timp voi sta eu calare pe el, si fii convins ca voi sta de dimineata pana seara.
Tastatura ergonomica Chiclet care a fost distinsa cu premiul IF Award reprezinta si ea o atractie. Tastele nu retin praful si sunt concepute tocmai pentru o mai mare productivitate. Touchpad-ul inteligent datorita tehnologiei Palm Proof distinge diferenta dintre contactul cu palma si cel cu degetul pentru a preveni miscarea cursorului in timpul tastarii.
Ca sa nu-ti mai spun de tehnologia Super Hybrid Engine care face ca acele componente care nu sunt utilizate sa nu consume curent inutil oferindu-i astfel o autonomie de 5-6 ore, cu aproape 25% mai mult decat au alte notebookuri, sau de designul metalic cu texturi din aluminiu de calitate si cu durabilitate ridicata care ii ofera un stil cu totul aparte.
Iar fiindca veni vorba de premii, trebuie sa stii ca modelul Asus K53SV a obtinut nu mai putin de 12, in tari printre care: Romania, Germania, Norvegia, Italia, s.a.
Acum sper ca ai priceput dragul meu prieten de ce cred ca in curand vom fi nevoiti sa ne despartim si de ce imi doresc un Asus K53SV-SX428D. Daca nu, uita-te un pic la filmuletul de mai jos si poate asa ai sa ma intelegi.


Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 16
Sponsor: ASUS. Punctaj obtinut: 89.