La o masina, principala conditie este s-o ai.
Parerea mea este ca tot asa stau lucrurile si cand vine vorba de un site web. Prima conditie este sa-l ai. Apoi, in functie de ceea ce-ti doresti sa faci cu el, cat timp ai acces la script, nu-ti ramane decat sa te apuci de treaba. Daca, sa admitem, nu prea ai habar despre ce si cum, poti foarte bine apela la cineva cere se pricepe. Exista si tipuri de platforme gata construite (wordpress, blogspot, altele asemenea… ), unde nu-ti ramane sa adaugi continutul.
Printre aceste platforme gata construite pe care urmeaza a fi adaugat continut, se numara si cea de magazin online. Ei bine ce-ar fi daca am avea la dispozitie o platforma de magazin online? Ce am putea face cu ea? Bineinteles, in primul rand un magazin online.
Ce inseamna un magazin online? Un magazin online este un site de prezentare a unor produse, servicii, etc. si a preturilor cu care acestea sunt vandute. Cum e si normal, acestora li se adauga, lucru esential pentru un magazin online, formularul de cumparare, altfel spus, “cosul de cumparaturi”, si formularul prin care se efectueaza plata.
Dar daca pastram aceste formulare dar scoatem pretul oferind produsele sau serviciile sub forma de imprumut. In acest caz, site-ul n-ar mai fi unul de vanzari ci de imprumuturi online.
Am putea pastra si formularele dar si pretul iar produsele sau serviciile sa nu fie vandute ci doar inchiriate, situatie in care am obtine un site de inchirieri online.
Dar daca am combina noi varianta standard de vanzari cu cele doua de mai sus? Am obtine desigur un site de imprumuturi, inchirieri si vanzari online.
Bineinteles ca produsele sau serviciile ar putea fi oferite gratuit si atunci am avea un site de genul produse/servicii gratis online.
La fel de bine o platforma de magazin online poate fi folosita pentru licitatii, schimburi, bartere, etc.
Asezarea in pagina, aspectul, forma de prezentare a site-ului, produsele sau serviciile oferite gratis, spre inchiriere, cu titlu de imprumut sau spre vanzare, licitatie, etc, felul in care se fac platile (daca este cazul), livrarile, raman la latitudinea proprietarului site-ului sau a administratorului acestuia.

Din punct de vedere tehnologic un site web poate fi alcãtuit din orice tipuri de date ºi informaþii statice, camere de discuþii, produse ºi servicii de vânzare, anunþuri, formulare de completat online, sunete digitalizate, clipuri video, imagini statice ºi animate, efecte speciale, meniuri dinamice ºi multe, multe altele. Vorbind la un nivel mai înalt, subiectul (tema) unui site web poate fi: un aºa-numit blog, portal web, catalog web, magazin virtual, bancã, universitate virtualã, bibliotecã, enciclopedie virtualã, revistã web, ziar web ºi aproape orice altceva.

Wikipedia

In cazul in care mergem pe aceeasi platforma de vanzari online dar scoatem “cosul de cumparaturi” (situatie in care platforma si-ar pierde rolul principal pe care il are), dupa parerea mea, site-ul poate fi folosit in oricare din modurile prezentate mai sus de wikipedia.

SuperBlog 2012 – etapa nr. 28
Tema
Magazinele online sunt website-uri specializate pentru vanzarile pe Internet, folosite de firme sau PFA (persoane fizice autorizate) pentru a-si vinde produsele.
Dat fiind ca magazinele online se folosesc, de obicei, doar pentru vanzari online, ce fel de utilizare neconventionala ati putea imagina? Ar putea fi tot in domeniul vanzarilor sau ceva mai amplu, din care magazinul online (mai precis, functionalitatea sa) este o parte importanta.
Sponsor

SpringShop.ro
Surse imagini
www.super-blog.eu, www.springshop.ro
Punctaj obtinut