Pe atunci inca nu avea un nume, i se spunea simplu, cutie… Astazi aceasta cutie se numeste tableta si este un computer ce ofera portabilitate, flexibilitate si usurinta in utilizare. Poate fi usor conectata la un monitor sau la un proiector…

La Stilla este o mare cantareata de opera, aclamata de public si elogiata de critica. Unul dintre cei mai mari admiratori ai sai este baronul de Gortz, nelipsit de la spectacolele sale, un personaj enigmatic cu mijloace banesti suficiente pentru a putea sa o urmeze pe cantareata prin lumea întreaga, unica sa pasiune. Boierul nu s-a apropiat niciodata de artista, nu i-a scris niciodata, nu a încercat sa o vada niciodata în afara scenei, dar imaginea si vocea acesteia au ajuns sa fie o necesitate a existentei sale.
La un spectacol din Napoli, tanarul si aventurierul conte de Telek, se îndragosteste profund de Stilla si o cere în casatorie. Ea accepta cererea în casatorie, pentru a scapa de misteriosul admirator care o urmareste peste tot. Începe astfel sa se extinda zvonul ca diva se va retrage de pe scena la sfarsitul stagiunii, desi era la apogeu, urmand sa se mute la viitorul sau sot.
Cuprins de gelozie si ura la adresa contelui, baronul sufera o criza profunda si încearca sa se sinucida. Deprimat, ia parte la ultima reprezentatie a operei ¥Orlandoµ, în care Stilla interpreteaza rolul Angelicai.
În ultima scena, în care eroina moare, Stilla îi încanta pe spectatori cu aria ¥Innamorata, mio cuore tremante, Voglio morireµ. Tot atunci, dand la o parte perdeaua de la loja, baronul de Gortz îsi arata fata si ochii sai stralucitori pe o fata înspaimantator de palida îi inspira Stillei o teama care o paralizeaza. Ea îsi duce mana la gura, care se umple de sange, apoi se clatina si se prabuseste moarta.
Telek aproape ca-si pierde judecata si nu poate asista la înmormantarea iubitei sale, iar baronul Rodolphe de Gortz paraseste orasul.
Dupa ani de zile, pasii il poarta pe conte spre castelul baronului. Apropiindu-se isi aude iubita cantand. Intra si il gaseste pe baron cu o cutie in maini si in fata acestuia isi vede iubita pe care o stia moarta, interpretand acelasi ¥Innamorata, mio cuore tremante, Voglio morireµ. Dorind sa o scoata din castel, el este atacat de baron care înfige un cutit în inima cantaretei, iar imaginea Stillei se sparge în mii de cioburi.
Jules Verne – Castelul din Carpati – 1889

Nu stiu daca Jules Verne s-a gandit chiar la un ASUS Transformer, aceasta tableta cu ecran tactil dar si cu optiunea unei tastaturi fizice, dar inclin sa cred ca ceea ce tinea baronul de Gortz in maini, reprezinta aceasta minune a tehnologiei actuale.

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 10
Sponsor: ASUS. Punctaj obtinut: 82.