Revista Biz, cu srijinul Blogal Initiative incearca sa gaseasca cea mai iesita din comun si bineinteles eficienta, solutie de promovare. Am incercat eu sa le sugerez ceva, dar cum campania s-a prelungit, zic hai sa mai incercam, probabil inca n-au gasit nimic interesant. Asadar…
Cum in ziua de azi, nu esti pe net, nu existi, am bagat si eu ochiul in scriptul versiunii online a revistei sa vad, in functie de cuvintele cheie, cum il percepe mãria sa Google. Nu c-as fi eu mare expert dar cu meta name=”keywords” content=”revista biz afaceri business print evenimente proiecte cititori analiza interviuri management afaceri presa companii strategii directii inovatie antreprenori manageri”, asa, fara nicio virgula, eu as incepe promovarea prin a le cere celor ce se ocupa de site sa-si faca treba ca lumea. Mai departe nici n-am mai rascolit, probabil ca mai gaseam. AdWords, ceva? Nu stiu, eu n-am vazut. Cert este ca dupa mine, chiar daca aceasta campanie pe bloguri isi va face efectul, cel putin deocamdata, Revista Biz si Google, nu prea sunt prieteni si daca vorbim de promovare, asta parca nu mi se pare a fi un lucru tocmai bun.

Privind promovarea offline, am spus, m-am ocupat de distributie de presa si chiar daca probabil intre timp unele lucruri s-or mai fi schimbat, cam stiu cu ce se mananca. Chestii ca: doua reviste in loc de una, CD-uri, carti, colectionare de cupoane, comision mare distribuitorului, retur nelimitat, sunt de mult depasite. Revista se adreseaza in special oamenilor de afaceri. Pretul, pentru cine este interesat, dar mai ales pentru cei carora le este adresata, nu prea conteaza. Au organizat fel de fel de evenimente: Management360, Greenbiz Forum, Brand.ro, evenimente de succes de altfel. Cu ce sa vii nou, ce sa oferi in plus? In afara de continut de calitate, nu prea ai. Unele reviste faceau la un moment dat cadouri abonatilor. Cadouri nu stiu cat de substantiale, dar de efect. Chiar daca nu e ceva nou, poate ar fi o idee. Ca sa nu mai vorbim de publicitate. Multa publicitate. Dar ce vorbesc eu aici? Cu siguranta au ei specialisti care sa le ofere solutiile potrivite. Totusi, asa, ca chestie, as fi curios cati agenti de vazari care sa umble din firma-n firma are revista? Sa umble zic, sa puna revista pe masa managerului, sa-i faca capul mare pana-l face sa se aboneze, nu sa sune la telefon. Iar ca si idee iesita din comun, imi mentin parerea ca o bere Biz ar fi binevenita. Macar la evenimentele pe care asa cum spuneam, le organizeaza.
Si uite asa, cum, necum, tocmai am promovat Revista Biz.

Articol participant la campania Tu cum ai promova Revista Biz? organizata de Blogal Initiative.