Primit pe mail mai zilele trecute:

Draga ‘mnealui,
In primul rand vreau sa-ti spun ca am ajuns cu bine acasa.
In al doilea, trebuie sa-ti multumesc pentru felul cum ne-ai gazduit pe perioada sederii noastre in Romania. Ne-ai aratat ca ceea ce auzisem despre ospitalitatea romanilor este adevarat. Cat sunt eu de pretentios, ne-ai facut sa ne simtim excelent.
N-o sa uitam niciodata locurile pe unde ne-ai dus in cele cinci zile pe care le-am avut la dispozitie. Castelul Bran al Contelui Dracula despre care a auzit toata lumea, Vlad Tepes cum ai zis tu ca-l chema de fapt, Manastirea Snagov unde ai spus ca se pare ca ar fi inmormantat trupul lui Dracula, capul fiindu-i la vremea aia trimis conform obiceiului, la turci, manastirile din Moldova cu picturile lor unde am descoperit ca albastrul are o nuata aparte, cea de Voronet, Cimitirul Vesel de la Sapanta cu crucile viu colorate si cu textele alea haioase pe ele… Am observat ca la Sapanta si casele sunt pictate tot in albastru.
Dar stii ce m-a impresionat pe mine cel mai tare? Manastirea Curtes de Arges. Veche de peste cinci sute de ani si dupa cum ne-ai spus, construita pare-se pe fundatia primei Mitropolii a Tarii Romanesti. Oare chiar sa fie adevarat ca acel mester, Manole, si-a zidit iubita, pe Ana, pentru ca altfel ce echipa lui construia peste zi se darama noaptea? Fantastic!
Tot asa, am ramas uimit de Curtea Domneasca, acele ruine ale Cetatii de la Targoviste unde am inteles ca odata a fost capitala, si ale caror punct de referinta mi s-a parut a fi Turnul Chindiei ridicat dupa cum ne-ai spus de Vlad Dracul, Tepes, Dracula adica. Pacat ca a fost incendiata in timpul acelui razboi intre rusi si turci de pe la 1700, ca mai tarziu a fost afectata de mai multe cutremure…
Si Palatul Parlamentului mi-a ramas in memorie. Chiar daca a fost construit pe vremea dictatorului pe care l-ati avut, Ceausescu, ca suprafata este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.
N-o sa uitam nici sarmalele cu mamaliguta, micii, tochitura aia moldoveneasca, pastravul in cetina… Ca sa nu-ti mai spun de horinca aia maramureseana sau de vinurile dobrogene!
Cat despre firma de la care ai inchiriat masina ca sa reusim sa vedem atat de multe intr-un timp atat de scurt, Autonom Rent a Car, cred ai avut dreptate cand ai spus ca este Nr. 1 in Romania. Nu pot sa uit cum, pe la Pitesti parca, atunci cand am schimbat masina si am luat un Renault Trafic cu noua locuri ca ni s-a parut ca stam cam inghesuiti. Am auzit ca au filiale in 21 de localitati. Cand mai ajungi pe la ei, transmite-le felicitarile noastre.
Abia astept sa ne vedem si la anul. Poate reusesti sa aranjezi ceva, poate mergem in Delta Dunarii ca m-ai facut tare curios. Cu barca rezolvam noi ca am inteles ca nu se poate ajunge cu masina.
Al tau prieten,
Klaus Strider – Munchen – Germany

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 4
Sponsor: Autonom. Punctaj obtinut: 65.