Unul din amicii mei se chinuie cu o afacere, o pizzerie cu livrare la domiciliu. Cum bineinteles, cine altul decat ‘mnealui munceste mai mult sau mai putin gratis, cine credeti ca se ocupa de site-ul lui? Dar cine-i face grafica pliantelor publicitare pe care le introduce in cutiile postale are cineva idee? Hm…
Pana de curand nu prea intelegeam eu cum vine asta, dar dupa ce am descoperit monitoarele PA246Q și PA236Q din seria ASUS P-IPS ProArt, mi-am dat seama ca cei de le tipografie s-ar putea sa aiba dreptate.

Ei bine aceste monitoare, datorita panoului P-IPS, redau 98% din spectrul Adobe RGB, peste 1,07 miliarde de culori adică, ceea ce inseamna un spectru cu peste 30% mai larg decat actualul meu monitor LCD.
O functie a acestui tip de monitoare care mi-ar fi foarte utila este QuickFit, functie ce facilitează dimensionarea corectă a documentelor, fotografiilor și care dispune de linii de ghidaj pe marginea ecranului. As putea astfel sa-mi aranjez in mod corespunzator pliantele in pagina.
Datorita unghiurilor de vizibilitate de 178° atat pe orizontala, cat si pe verticala, aceste monitoare elimina schimbarea de culoare a ecranului indiferent de unde si cum îl privesti. Astfel, n-as mai fi nevoit ca pentru a-i prezenta amicului felul in care vor arata pliantele lui, sa-i cedez locul meu in fata monitorului.

Avand un design ergonomic, putandu-se ajusta extrem de usor si precis pentru o pozitie ideala atat in plan orizontal cat si vertical, ecranul putand fi rotit la 90 grade, mi-ar permite o vizualizare mult mai usoara a documentelor de tip portrait asa cum sunt ale mele, in care am trei pliante pe o pagina A4.
In ceea ce priveste conectivitatea, monitorul PA246Q include DisplayPort, HDMI, DVI, D-sub si este echipat si cu un card reader 7-in-1 si doua porturi USB 2.0 pentru ca utilizatorul sa-si poata conecta usor orice alt dispozitiv.

Normal, cu un astfel de monitor, cu totul alta fiind fidelitatea culorilor afisate, cu totul altele vor fi culorile pe pliantele amicului. Si mai stii, daca-si va pemite sa-mi cumpere unul, poate va avea in sfarsit ceea ce-si doreste: culorile de pe ecran, aceleasi cu culorile de pe hartie.
Ca voi munci probabil tot de amorul artei, nu se pune, e prietenul meu.
Sursa imagini: www.ro.asus.com
Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 25
Sponsor: ASUS. Punctaj obtinut: 86
Din momemnt ce noi, batranii, suntem invatati cu munca voluntara, nu trebuie sa ne tanguim ca-i ajutam pe pretini. Si pe Mine m-a ajutat Word Press-ul sa ratez un pachet de articole pentru Super Blog. Pana la urma am ajuns la concluzia ca nu este destinat diacriticelor. Word Press este englezit get beget. Asa ca ultimele articole le voi scrie şi IO fara diacritice, apoi vad IO ce o mai fi, ca mie nu-mi place limba românã fara dicritice.
Complicat cu diacriticele… Eu le folosesc doar atunci cand altfel s-ar putea intelege altceva. Tre’ sa fie un plugin cred.
Vechile monitoare cu tub catodic erau mult mai uşor de calibrat!
Si tot nu redau culorile corect.
tare chestia cu “color shifting”
E Filip, e chiar capabil monitorul.
ASUS este nimic fata de monitoarele DELL, daca este sa pomenim si de panelul IPS deja asus sunt in urma rau..