Prietenii stiu de ce, o data pe an, cam pe vremea asta, de voie, dar mai mult de nevoie, mi se face un dor nebun de o anume comisie de expertiza medicala. Un fel de I.T.P. ca sa zic asa, pentru a beneficia si in anul urmator de ceea ce unii numesc pensie de boala, trăir-ar ei din asa pensie! Analize, consultatii, poze, etc… Cum anul trecut toate astea le-am facut la Spitalul Sfantul Nectarie fiindca beneficiam de niscai scutiri la plata, normal, am dat fuga tot acolo.
– Stiti, am si eu niste fise la dumneavoastra…
– Nu mai sunt valabile!
– Pardon?
– Nu mai sunt valabile!
– Domnisoara, stiti…
– Domnule, acum la noi totul se plateste, nu mai suntem spital, suntem Centrul multifunctional de sanatate Sfântul Nectarie!
– Pai bine si daca nu va mai numiti ca inainte ci… nah, ca n-am retinut, cam cat m-ar costa, c-ar trebui sa merg la cardiologie, la pneumologie, la mai multe…?
– Nu stiu sa va spun, in jur de 80 de lei vizita.
– Domnisoara, pe site-ul dumneavoastra scrie altceva…
– Ce site? Nu mai e valabil!

Majoritatea celor ccare locuiesc pe Bulevardul Uverturii, pe Veteranilor si pe Iuliu Maniu stiu deja ca Locuitorii Sectorului 6 Bucresti beneficiaza la Spital social Sfantul Nectarie de compensarea tuturor serviciilor medicale, consultatii, investigatii si analize de laboator pana la 100% in functie de 5 trepte de venit.

Astfel, si pacientii care nu sunt asigurati si au salarii sub 2000lei lunar beneficiaza de compensare sau gratuitate la toate serviciile la Spital social Sfantul Nectarie.


Serviciile medicale de specialitate pentru persoanele defavorizate sectorul 6 se acordă în funcţie de venitul pe membru de familie, după cum urmează :

  • persoanele cu un venit de până la 705 lei/membru de familie vor beneficia de servicii medicale gratuite, în limita a 700 lei, cu posibilitatea de extindere până la 800 lei;
  • pentru persoanele care se încadrează la alte categorii de venituri, costurile vor fi achitate procentual, în funcţie de venitul pe membru de familie.


Singurul de acest gen din Romania, noul amplasament, situat in cartierul Militari, in locatia din Bd. Uverturii nr. 81, este destinat persoanelor defavorizate, cu resurse financiare modeste, care nu au posibilitatea de a beneficia de tratamente si investigatii medicale de calitate, in cadrul institutiilor sanitare de stat sau private.

Guvernul Ponta inca e valabil. Ministrul sanatatii, asemenea. Din pacate!