Prin ’92, impreuna cu un amic, am cumparat un cazan de Mercedes, o dubita cu care speram sa producem si noi ceva banuti. Cum amicul o cam luase ca fiind masina lui, pana la urma ne-am despartit. Greu, dupa ce pentru asta a trebuit sa ne judecam, mi-a dat inapoi partea mea din cascaval. Necazul a fost ca in perioada aceea banutii se devalorizau vazand cu ochii, ajungand ca de unde eu bagasem in afacere banii luati pe-o Dacia 1310, acestia sa nu mai aiba nici pe departe valoarea initiala. Ca sa incerc sa m-aleg totusi cu ceva, am facut ceea ce pot spune ca mi-a schimbat restul vietii: am cumparat un calculator.

Primul calculator din viata mea. Era un IBM 286. Habar n-aveam ce-i aia si cu ce se mananca. Au urmat un 386, daca mi-amintesc bine parca a fost si-un 486, apoi un Pentium, un alt Pentium… De prin 2006 imi petrec zilele, si de multe ori si noptile, alaturi de un sistem care asa cum e el depasit, inca se da mare si tare. Da, zilele si noptile. Uneori ma intreb cat de normala este pasiunea asta a mea pentru calculator, faptul ca de multe ori am amanat, ca sa nu zic neglijat, alte treburi, poate importante… Ma intreb oare ce zice sotia, ce zic copiii, nepotii… Degeaba incerc uneori sa le arat ca inca mai traiesc, ca sunt aici, printre ei, ca-mi pasa de ei… Ma culc cu calculatorul, ma scol cu calculatorul.
Blogal Initiative a organizat de curand o campanie – Spune povestea calculatorului tau si poti castiga unul nou. Cine-si mai aminteste? Abia daca-mi amintesc numarul lor. Pe undeva, prin magazie am o cutie cu fel de fel de placi, cabluri, tastaturi, mousi, modemuri, mufe, boxe… CD-romuri, nu mai zic! Cine mai stie care de la ce calculator au fost? Tot pe acolo zac cateva imprimante, un monitor… Acum toata lumea are laptopuri… Mi-ar placea si mie unul dar nah, dupa posibilitati… M-as multumi si cu ceva mai multa memorie la asta pe care-l am. Eventual o placa video mai socotita, una de sunet, o camera web, un microfon… Eh…
Povestea calculatorului meu? Povestea calculatorului meu a inceput cand impreuna cu un amic mi-am cumparat un cazan de Mercedes… Si cam tot atunci a inceput si o parte din povestea ultimilor aproape douazeci de ani din viata mea.

Cu acest articol imi incerc iar norocul in campania organizata de Blogal Initiative pentru azerty.ro.