Asa precum se stie, la editia de toamna a SuperBlog 2014, mi s-a oferit sansa ca, alaturi de Ana Maria Toma, Digital & Social Media Communication la Toyota Romania si de Dana Lalici, câștigătoarea SuperBlog 2013, sa contribui si eu la jurizarea celor trei probe propuse de unul dintre cei mai vechi sponsori ai competitiei, Toyota Romania.
Cat de bine am reusit sa satisfac cerintele sponsorului, pot spune ca am aflat. Ca, probabil, de fapt, mai mult ca sigur, unii dintre participanti n-au primit, cel putin din partea mea, notele la care se asteptau, cu regret, asa sunt eu, poate, un pic cam exigent dar, daca mi-e permis, dupa mine, totdeauna e loc de mai bine. Am incercat insa sa fiu cat am putut de corect, sa evaluez articolele doar dupa ce le-am citit cu atentie, incercand sa nu-mi scape nici partile bune, dar nici cele, sa le zic asa, rele. Am incercat sa fac abstractie de faptul ca pe unii dintre participanti i-am cunoscut personal, ba, chiar am baut cu ei o bere sau, poate, mai multe, dovada in acest sens fiind faptul ca unii dintre cei care au contestat notele au fost tocmai cativa dintre acestia. Am incercat sa ma pun atat in locul sponsorului, cat si in locul participantilor, acesta din urma, un loc pe care, intre noi fie vorba, cred ca-l cunosc, sa zicem, binisor. Am intalnit, in special la ultima proba, multe articole de exceptie, emotionante chiar, ai caror autori, chiar daca nu sunt eu cel mai in masura s-o spun, se dovedesc a fi adevarate talente intr-ale scrisului si pe acestia indraznesc sa-i felicit in mod deosebit. De altfel, ii felicit pe aceasta cale pe toti cei ce au ajuns la finalul acestei, cel putin din punctul de vedere al unui fost participant, dar cu siguranta ca si sponsorii dar mai ales organizatorii sunt de acord cu mine, pe cat de epuizanta, pe atat de frumoasa competitie.
Am zis “misiune indeplinita deocamdata” pentru ca sper sa bem impreuna un pahar cu vin (si acum, dac-or fi mai multe, nu cred ca se supara cineva) cum, o spun din experienta, numai la Vila Alpin *** din Straja se poate bea! Si… dac-o fi si-o bere, doua, noua, care-i problema? Noi sa fim sanatosi si, eventual, sa ne vedem si la anul!