Toyota Land Cruiser, o regina nu numai a off road-ului, ci si a soselelor.

Sadayoshi Koyari, Inginer-sef Toyota Land Cruiser:
“De aproape de 60 de ani exista trei cuvinte-cheie care descriu bazele fiecarei generatii de Land Cruiser: putere, durabilitate si siguranta. De aceea, in loc sa optam pentru o schimbare revolutionara, ne-am decis sa ducem mai departe sentimentul increderii in Land Cruiser ca si concept de baza. In primul rind a trebuit sa tinem cont de loialitatea clientilor Land Cruiser oferindu-le un vehicul care sa nu le tradeze increderea.”

Si cum ar putea Toyota Land Cruiser sa tradeze increderea cuiva, cand este o adevarata regina a off-roade-ului, cand este un adevarat crucisator deschizator de drumuri? Si nu o spun doar ca sa ma aflu in treaba, ci ca urmare a unei experiente unice pe care am trait-o alaturi de un bun amic, pasionat de, hai sa le zic drumuri neumblate, cu toate ca nu stiu daca cele pe care ne-au purtat rotile Toyotei noastre se pot numi cu adevarat, drumuri.
Traseul pe care prietenul meu a incercat sa-mi puna adrenalina la incercare a fost urmatorul: Bucuresti – Pitesti – Campulung Muscel – Leresti – Nucsoara – Bradet – Cumpana – Perisani – Caineni – Brezoi – Voineasa – Petrosani, si retur prin Novaci – Horezu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.
Daca pe autostrada si cam pana pe la Leresti, masinuta noastra a fost o adevarata doamna si nu si-a aratat veleitatile de masina de teren lasandu-ne impresia ca efectiv plutim pe sosea, datorita interiorului sau confortabil, eu unul chiar atipind de cateva ori, ei bine in pofida peisajelor de vis din zona barajului Rausor, peisaje ce seamana tare mult cu ceea ce vazusem intr-un film despre Austria, de cum am trecut de cabana Voina, Land Cruiser-ul a inceput sa-si prezinte aptitudinile in rularea pe teren accidentat. Rampele inclinate unde credeam ca ne vom rasturna, chiar daca are aproape 3 tone, sunt floare la ureche pentru cei 190 de caluti putere ce alearga sub capota ei. Cutia de viteze in cinci trepte prevazuta cu reductor si doua diferentiale, scoate si mai mult in evidenta puterea acestui SUV, iar consumul de combustibil de doar 10 litri la suta de kilometri, avand in vedere actuala criza economica, nu poate decat sa bucure. Indiferent de starea drumului, Toyota Land Cruiser s-a dovedit a fi intr-adevar nu numai o legenda si o regina a off road-ului, ci si a soselelor.
As vrea sa revin insa putin la interior nu de alta dar am fost pur si simplu uimit de senzatia de lux pe care am avut-o. Scaune imbracate in piele, cotiera refrigeranta, ecran LCD pentru pasagerii din spate pe care acestia pot urmari filme sau imaginile prezentate celor din fata pe ecranulul multimedia pe care sistemul Monitor Multi Teren cu cele patru camere de luat vederi ale sale, afiseaza imagini din jurul masinii pentru prevenirea eventualelor pericole…
La fel de uimit am fost si de felul cum se descuie usile in momentul cand, cu cheia in buzunar, pui mana pe maner. Nu-ti ramane decat sa te urci la volan si sa apesi butonul START, eventual poate, sa-i feliciti in gand pe cei de la Toyota care, pentru cine nu stie, au un plan de afaceri pe urmatorii o suta de ani.

Articol participant la concursul SuperBlog 2011 – Etapa nr. 17
Sponsor: Toyota. Punctaj obtinut: 85.