SuperBlog 2012 a ajuns la final. Mai bine zis, a ajuns aproape la final, pentru ca inca n-au fost jurizate toate probele si pentru ca mai urmeaza si gala de premiere. Apoi, pana la anul, ca si in anii precedenti, peste SuperBlog se va asterne linistea.

Punctual, cateva impresii:

 • Perioada de desfasurare. Cam scurta. Poate un termen de trei zile pentru publicarea articolului, in loc de doua, ar fi mai nimerit. Poate intinderea concursului pe o perioada de trei luni in loc de doua ar fi binevenita atat pentru organizatori, cat si pentru sponsori si participanti. Ca sa nu mai spun ca ideal ar fi ca temele sa se dea numai dupa ce a fost jurizata proba anterioara.
 • Lipsa de transparenta. Notele, contestatiile si rezultatele acestora nu sunt facute publice. De asemeni, clasamentul nu este accesibil decat pentru participanti – poate si publicul ar fi interesat (chiar am fost intrebat de cititori, unde pot vedea si ei clasamentul).
 • Atitudinea juriilor. Cat timp participantii isi fac datoria intocmai si la timp, in caz contrar fiind penalizati, consider ca acestia dau dovada de respect fata de organizatori, sponsori, cititori… Nu acelasi lucru s-ar putea spune despre sponsorii care nu respecta termenele de jurizare.
 • Dificultatea temelor. Temele mi s-au parut mai usoare decat la editia de anul trecut, editie la care am participat. Fata de celelalte editii, deoarece la acelea nu am participat, nu ma pot exprima. Oricum, chiar daca au fost mai grele, anul trecut parca au fost mai frumoase, cereau mai multa documentare, lucru ce implicit ducea la imbogatirea cunostintelor.
 • Teme pe aceeasi tema. Un sponsor vine cu o tema. Ca si participant, incerci sa scoti tot, dar tot, absolut tot ce ai mai bun in ideea ca rezultatul muncii tale va impresiona juriul respectivului sponsor. La scurt timp, un alt sponsor avand acelasi obiect de activitate cu primul, vine cu o tema aproape identica.
 • Premiile si valoarea acestora. Incontestabil sub cele din editiile anterioare (cel putin ultimele doua). Anul trecut de exemplu, clasandu-ma pe locul 10 am beneficiat de un voucher in valoare de 450$. Acum la locul 10 premiul este 100 de lei. Anul trecut de la locul 10 in jos, pana la al nu stiu catelea loc, beneficiai de un premiu in valoare de 50$, anul acesta sub locul 10, se putea doar spera la unele din premiile in produse sau servicii oferite primilor clasati la anumite probe.
 • Sponsorul preferat. Nu cred ca am vreunul. Toata stima fata de cei care si-au respectat partenerii, si aici ii includ asa cum am spus si mai sus, pe toti cei implicati in eveniment.
 • Tema preferata. Nu pot spune ca am avut. Pe toate am incercat sa le tratez cat am putut de bine. Ca la unele nu mi-a iesit chiar ceea ce am vrut, stiu. Ca si postare a mea, cred ca cel mai mult mi-a placut Cadoul. Oricum, intorocheate sunt caile… sponsorilor. Pot spune insa o tema care nu mi-a placut: cea data de Delaco.
 • Grupul SuperBlog de pe Facebook. Din nou sub nivelul editiei anterioare. Si daca mi-e permis sa ma exprim liber, din partea unor participanti: milogeala, bagare in seama, subiecte fara nicio relevanta, si asta ca sa fiu totusi bland si sa nu-mi amintesc de ceva in legatura cu limbile…
  Anul acesta mi-am propus sa nu ma implic in niciun fel in discutii. Unul din motive a fost tocmai acela care la un moment dat a facut obiectul unei polemici, acela ca am fost si participant, dar si administrator al grupului, vezi Doamne favorizat de jurii. Total gresit amice!
  Am spus-o anul trecut si la RadioLinks: “Vai, ce-mi place tema asta!” Si respectivul, la tema in cauza, abia obtine un punctaj cat de cat peste mediu. Sau: n puncte. “Vai, multumesc sponsorului!” Stati linistiti, nu obtineti nimic in plus pentru multumiri sau elogii aduse sponsorilor.
  La anul, in calitate de administrator voi cere eliminarea din grup a unora inca de la prima abatere. Subiecte care nu au legatura cu SuperBlog si comentarii doar de dragul de a comenta, isi au locul, poate, in alte grupuri. Cat despre discutiile referitoare la capra vecinului… prefer sa ma abtin.
  Felicitari organizatorilor si in special Claudiei pentru modul cum au stiut sa modereze discutiile, felicitari sponsorilor care au participat la discutii, felicitari participantilor care au avut o atitudine respectuasa, cuviincioasa, si au postat pe teme legate de SuperBlog.
 • Propunere sponsor. Pentru editia viitoare, ca si anul trecut, as propune ca dintre sponsori sa faca parte si Transit Star Packaging, producator de ambalaje din carton. Sa vedeti atunci ce note as da eu participantilor! O sa tin frigiderul incuiat de teama sa nu mi se umple!
 • Eu si SuperBlog 2012. Nu scriu versuri. Am facut-o pentru prima oara la editia de anul trecut a SuperBlog si am constatat ca articolele in care am inserat cateva strofe, au fost bine cotate. Acesta a fost motivul pentru care am recurs la aceasta solutie. Nu a fost deloc usor sa pot imbina cerintele in versuri dar ma rog, a fost alegerea mea. Am vrut sa fie altceva. Ca unora li s-a parut ceva normal, asta e, nu comentez.
 • Final. Daca am fost un pic cam dur, imi cer iertare dar ideile contradictorii, cat timp sunt exprimate in mod constructiv, in principiu, nu pot decat sa duca la ceva bun. Ma rog, asta este parerea mea.

Si fiindca tot veni vorba de idei, bineinteles, de altceva ducem noi lipsa, ca idei… avem din belsug, ‘mnealui zice ca ar fi deschis la orice fel de propuneri.
Felicitari organizatorilor, felicitari participantilor si succes sponsorilor!
Cu sprijinul www.magia-florilor.ro, din partea ‘mnealui, o floare pentru fiecare!

SuperBlog 2012 – etapa nr. 30
Tema
Acum, la finalul SuperBlog 2012, ce parere ai despre competitie? Ce ti-a placut, ce nu ti-a placut si de ce? Cum ti-au parut temele? Care tema ti-a placut cel mai mult? Ce sugestii ai pentru imbunatatirea competitiei in editiile viitoare? Ce ai face altfel sau, dimpotriva, ce ai dori neaparat sa ramana la fel ca in acest an? Daca ai participat si la vreuna sau mai multe din editiile anterioare, cum a fost, prin comparatie, SuperBlog 2012?
In ceea ce priveste sponsorii si jurizarea, care este preferatul tau si de ce? Ce alti sponsori ai dori sa sustina aceasta competitie? (Am luat in considerare si sugestiile de anul trecut in acest sens, propunand companiilor propuse de voi sa se implice in editia curenta; Editura Nemira, de exemplu, a dat curs invitatiei noastre).
Magia Florilor este alaturi de noi in acest an si ne ofera cate un aranjament pentru sponsorii cei mai indragiti de participantii in aceasta competitie. Ce aranjament floral ai dori sa-i daruim sponsorului tau preferat? Viziteaza www.magia-florilor.ro sau www.facebook.com/MagiaFlorilor si inspira-te! Poate vrei ceva clasic sau cu un design modern, in culori pastelate sau nuante mai sobre, accesorizat din belsug sau simplu. Oricare ar fi alegerea ta, aranjamentul oferit va exprima admiratia si multumirea bloggerilor participanti fata de membrii juriului si probele propuse de acestia.
Sponsor
SuperBlog 2012
Surse imagini
www.super-blog.eu, www.magia-florilor.ro
Punctaj obtinut